fredag 21. mars 2008

fjellturer og tilfeldig moro

Dette er ikke et manipulert bilde. Ingrid Elisabeth Husabo og Marianne Fadum Lefsaker har nylig hoppet ut av et bittelite fly som befinner seg firetusen meter over bakkeniva.

Dette er et bilde a smile av. Hvorfor? Fordi det kostet blod, svette og tarer a komme opp hit. Sarlig for en av oss. Hun hadde glemt at hun ikke liker fjell. Sarlig de som det tar seks timer a ga over.

Vi er blitt ekstremsportere. Rafting, fallskjermhopping, dykking.. Det er nesten som at vi ikke gjor annet enn a stramme hjelmer, hoppe inn i vatdrakter og fraskrive arrangoren at alt ansvar for eventuelle dodsfall.

Den tidvis strabasiose ferden over fjellene hadde sine stunder. Pausene. Disse ble brukt til a ta bilder, puste, spise og klage. Og filme.

Svanene er svarte her. Bildet er tatt i Roturua, byen som ligger pa en vulkan. Det tok Elisabeth og meg noen dager a plassere stanken av svovel som preger byen, og Elisabeths var best: det lukter som grillpolser som etter en lang dag pa stranda aldri blir spist, og puttes tilbake i posen. Den allmenne oppfatningen er rattent egg.

Friluftslivet har sine sider. Og vi sa iallfall fjellet der de putter oppi ringen i Ringenes Herre!

Say no more.

Her prover vi a svomme etter delfinene, og det var lettere sagt enn gjort. Heldigvis var det sann omtrent firehundre av dem. Vi storkoste oss.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen jenter!
Jeg er stolt av deg Marianne - du har gjennom denne reisen stadig overvunnet din medfødte skepsis til store fysiske anstrengelser. På tross av svette, pesing, høy puls og sliten kropp; du har nok engang bevist at vilje har du nok av!! Og du har jo slett ikke "vondt" av det heller....du får mye å skryte av når du kommer hjem vet du. Da kan du kose deg med fløyta mens du tenker at du har gjort unna mange fysiske anstregelser for en stund. Og så vil jeg si til deg Elisabeth; jeg synes det er flott at du bidrar til Mariannes fysiske fostring!! Bildene fra NZ er flotte, kanskje like greit at de er uten lukt :-).
Snart venter Fidji....god tur videre. Klem

Mamma'n til Elisabeth sa...

Kjære dere!
Jeg er kjempestolt av dere!
Spesielt at dere ikke bare gjør raske stunts, men også tar de krevende utfordringene,som en så lang fjelltur. Særlig uten det rette utstyret! Det syns jo jeg er en bragd, Marianne!
Dere får virkelige minner for livet
Og det må være bare fantastisk!!
Ha det godt. Glad i dere.
Klemmer.

hvorfor ikke... sa...

Ohw hei! så gøy det ser ut!
All denne fysiske fostringa skulle jeg gjerne vært med på!

Fortsatt medlem av FDSMKMKK :)

Anonym sa...

Heisann igjen :)
Ja, nå er hverdagen tilbake her i "gamlelandet"...og med full vinter - også her i lavlandet !!
Har har noen flotte dager på fjellet i påsken,med sol - vind og snøfokk og laange skiturer...høres ikke det litt deilig ut ?? eller hva ??
New Zeeland ser jo ut til å ha en masse forskjellig - og fantastisk natur å by på !! Kos dere videre, jeg "slenger meg på igjen"...
mamma`n til Nina

Susanne sa...

Ooooo! Ser veldig kjekt ut:)
Spesielt svømmingen med delfiner:)

Anonym sa...

å - kjære dere. dere er jo i himmelen.

ida og jeg sitter her og leser. vi syns dere er brune. sånn skal det være. vi liker dere forde.

ta vare på dere selv. husk at vi er gla i dere, og det er Gud og.

Mama Bee Simple sa...

Hello. I found your blogs and really really like them. They are very interesting :)
I love to travel and hope to go to the places where you've been becuase they look so amazing :D

Monika